Om oss

BOLONKA HILL

 

Bolonka Hill er et lite hobbyoppdrett av rasen Russkaya Tsvetnaya Bolonka som holder til på det blide Sørlandet.

 

Våre avlsmål er å oppdrette hunder med de beste helsemessige forutsetninger for et godt liv innenfor de rammer som rasestandarden setter. Vi kommer nok aldri til å bli tallmessig store, og fokuserer heller på kvalitetsikring i avlen.

 

Vi har drevet med denne rasen siden den ble godkjent av Nordisk Kennel Union i begynnelsen av 2013, og har etterhvert opparbeidet oss en betydelig kompetanse på denne rasen.

 

Selve navnet Bolonka Hill har ikke figurert siden starten, da jeg på den tiden var en del av Kennel Is og Ild og hundene ble oppdrettet under det kennelnavnet. Dette samarbeidet opphørte sommeren 2015, og Is og Ild avviklet sitt oppdrett av Bolonka senere det året.

 

 

Jeg har som sagt vært i rasen siden den ble godkjent av NKU/NKK. Fra mai 2013 til April 2014 var jeg leder av RTB Klubb Norge der jeg blant annet ledet arbeidet som førte til at klubben ble raseklubb under NKK samt arbeidet med å fastlegge rasens avlskriterier.

 

Siden den perioden har jeg hatt hovedfokus på eget oppdrett samt internasjonalt helsearbeid innen rasen.

 

Jeg har i disse årene reist i de fleste land der Bolonka er nasjonalt godkjent av FCI-organisasjonene der, har personlig møtt et stort antall oppdrettere av rasen og har blant annet stilt ut Bolonka i rasens opprinnelsesland Russland.

 

Jeg har gjennomført Norsk Kennelklubb sin Oppdretterskolen, samt andre hundekurs.

 

Ole

 

 

JOIN OUR

NEWSLETTER